top of page

ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ART EVOLUTION & PAF 
ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ | ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ | ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ

.jpg

Η Ειρήνη Αποστολάτου, ξεκίνησε την καριέρα της ως πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ενόργανη γυμναστική (1997-2003) με 3 χρυσά και 3 αργυρά μετάλλια και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον χορό. Το 2013 αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο JV2-Jasmin Vardimon Professional Development Certificate, όπου και έκανε την πρώτη περιοδεία της με την ομάδα.

H Ειρήνη ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Cirkus Cirkör, Jasmin Vardimon Company, Royal Opera House London, Λίντα Καπετανέα & Jozef Frucek, Johannes Wieland, Anton Lachky, Out of Order, Christine Gouzelis & Paul Blackman, David Lloyd, Sean Rogg, Μαρία Λάππα, Katie Dale-Everrett, και Eleonore Valere Lachky.  

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων ανά τον κόσμο με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως David Zambrano, Akram Khan, Wim Vandekeybus, Hofesh Shechter Company, Rootlessroot, Iñaki Azpillaga, Gecko Dance Theatre, Rob Hayden, Johannes Wieland, Johannes Wieland, Jose Agudo, Andrej Petrovic, Anton Lachky, Athina Vachla, Eulalia Ayguade Farro, Samuel Lefeuvre, Peter Jasko, Mafalda Deville, Piergiorgio Milano κ.ά.

Έχει παρουσιάσει τις χορογραφικές δημιουργίες “Ανάβρα” στο Patras Art Festival - PAF 2022 & 2023 και το Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας 2023, “Απομεινάρια" στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτισμός είναι η Αθήνα / Culture is Athens», μια συνδιοργάνωση του Θεάτρου Τρένο στο Ρουφ με τον Δήμο Αθηναίων μέσω του ΟΠΑΝΔΑ, για την πολυδραστική εικαστική έκθεση «ΕΚ-Πατρίδες», που παρουσιάζεται σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και τον συντονισμό του Γραφείου Πολιτισμού του Δημάρχου Αθηναίων. Η πολυδραστική έκθεση «ΕΚ-Πατρίδες» συνθέτει μία εικαστική, χορογραφική και μουσική σύμπραξη καλλιτεχνών από τους τομείς της Εικαστικής δημιουργίας, του Σύγχρονου Χορού και της Μουσικής. Το “Cells” που παρουσιάστηκε στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών με την υποστήριξη του ΚΕΔΗΠ. Χορογράφησε το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας-Άρμα Θέσπιδος. Έχει παρουσιάσει την χορογραφία της “Articulated Dynamics” στο Διεθνές φεστιβάλ Καλαμάτας 2021. Την “Σχάση” στο Patras Art festival 2021 και στο Dance Laboratory Rhodes 2021. Το “I want to show you something” στα Deltebre Dance Festival 2017 και Les Rencontres De Monthelon 2017. Την “Φαίδρα” στα Camden fringe London 2015, Platform Theatre London 2015, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών 2015, στο Μπούργος 2017 και το 2018 επιλέχθηκε από φοιτήτρια της επαγγελματικής του Σάλτσμπουργκ-SEAD ως επιλογή για το solo project. Το “Meeting point” στα Canvas festival 2015, Postcards festival 2015 και Resolution 2015. Το “Sway” στο Lab the Dance 2016. Το “Duet” στο Vereniging Poortgebouw 8th 2013, και το 2019 υπήρξε βοηθός παραγωγής και χορογράφος στην “Enheduanna” με περιοδεία στην Παλεστίνη και την Σερβία.

Η Ειρήνη διδάσκει χορό, αυτοσχεδιασμό, partnering, physical theatre, pilates και yoga στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από το 2013, χορεύει για ομάδες διεθνώς και παράλληλα αναπτύσσει τη δική της χορογραφική δουλειά. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το pilates και την yoga ως αναγνωρισμένη Pilates & Yoga Instructor με διάφορες εκπαιδεύσεις και ειδικεύσεις και ειδικά πάνω στο κομμάτι της αποθεραπείας και αποκατάστασης. 

Το 2020 δημιούργησε τον πολυχώρο Art Evolution στην Πάτρα, έναν στούντιο, με σταθερά μαθήματα, σεμινάρια και καλλιτεχνικές δράσεις. 

Το 2021 ως καλλιτεχνική διευθύντρια δημιούργησε το πρώτο Patras Art Festival ένα πολυθεματικό φεστιβάλ στην Πάτρα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΤΡΑΚΗ

ΧΟΡΕΥΤΡΙΑ | ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ | ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ

IMG_3728.jpeg

Η Αγγελική Πετράκη είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού. Απόφοιτη το 2018 από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Πέτροβα-Μαρμαρινού. Έκτοτε εργάζεται σε Eλλάδα και εξωτερικό ως επαγγελματίας χορεύτρια, δασκάλα και movement researcher και creator με συμμετοχές σε artistic residencies σε Ολλανδία με χώρους όπως Κorzo Theater και Grey Space in the Middle στη Χάγη. Ενώ παράλληλα είναι απόφοιτη από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, με κατεύθυνση Τέχνη και Πολιτισμός. Διδάσκει κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε Αθήνα, Πάτρα, Αίγιο και Ολλανδία. Μεταξύ άλλων, έχει χορέψει ως χορεύτρια με την Εθνική Λυρική Σκηνή στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, έχει συνεργαστεί ως χορογράφος και movement researcher με το Royal Academy of Art, the Hague Netherlands, καθώς επίσης έχει συνεργαστεί με ομάδες χορού και φεστιβάλ σε Άμστερνταμ, Ρότερνταμ και Χάγη, επίσης έχει συνεργαστεί ωχ χορεύτρια και χορογράφος με τη Σχολή Καλών Τεχνών κλπ. Συγχρόνως μεταξύ άλλων, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Batsheva Dance Company στο Βερολίνο και yoga sessions σε Βερολίνο και Αθήνα. Ακόμη είναι co-creator και χορογράφος της ομάδας Trial& με συμμετοχές σε Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΥ

ΑΚΡΟΒΑΤΗΣ | ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΩΝ

IMG_2509.JPG

Η Κατερίνα Αναστασάκου γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1994. Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπαλέτο και την ρυθμική γυμναστική. Η πρώτη επαφή της με τον χώρο του τσίρκου ήταν στην Ισπανία το 2016 ενώ η ενασχόλησή της με τα εναέρια ακροβατικά ξεκίνησε αργότερα τον ίδιο χρόνο στην Αθήνα όπου σπούδασε χημικός μηχανικός. Εκ τότε έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια καταρτισμένων δασκάλων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ισπανία, Αργεντινή, Περού). Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Αθήνα, στο 1ο και 2ο Patras Art Festival και σε art video project με τους x-Saltibagos. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται και ως προπονήτρια εναέριων ακροβατικών στην Πάτρα.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΑΣΚΑΛΑ YOGA

384481149_315900147715408_2222580684296837843_n.jpg

Από μικρή ηλικία η σωματική έκφραση μέσα από την τέχνη είχε δείξε να αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη ζωή της Γεωργίας. Ζωγραφική, γλυπτική, εικαστικά, και χορός, είναι σπουδές για τη Γεωργία που πέραν του επαγγελματικού οφέλους, αποτελούν και ψυχικά εφόδιά της. Η γιόγκα για τη Γεωργία ξεκίνησε ως ένας τρόπος για να ξεκουράζει και να αποφορτίζει το σώμα της από το χορό, σύντομα όμως η εμβάθυνση την κάλεσε και οδηγήθηκε στην παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος 200 ωρών των EYS και έκτοτε να ξεκινήσει και τη διδασκαλία. Συνεχίζει τις σπουδές της σε συστήματα γιόγκα που την καλούν και την εκφράζουν, όπως η yin yoga.

ΑΛΚΗΣΤΗ ΑΣΩΝΙΤΗ

ΔΑΣΚΑΛΑ YOGA & HANDSTANDS

336654034_904453317506244_8687383747939197663_n (2).jpg

Η Άλκηστη από μικρή ηλικία ασχολούταν με τον αθλητισμό κάτι που τροφοδότησε το ενδιαφέρον της για τον άνθρωπο και το ανθρώπινο σώμα. Αυτό το ενδιαφέρον ήταν που την οδήγησε τελικά προς τις σπουδές της στην Ιατρική. Η yoga ήρθε στη ζωή της ως ένα μέσο αποφόρτισης από την πίεση της καθημερινότητας, γρήγορα όμως έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της, με τη βοήθεια του οποίου καταφέρνει να ‘’ησυχάζει’’ τους εξωτερικούς θορύβους και να φέρνει την προσοχή της στο εδώ και το τώρα. Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα 200 ωρών των Evergreen Yoga Studios, όπου συνεχίζει να μαθητεύει και πλέον να διδάσκει. Οι στηρίξεις στα χέρια και τα κατακόρυφα είναι αγαπημένα της στοιχεία γιατί θεωρεί ότι οδηγούν σε μία συνεχή εξερεύνηση των σωματικών και νοητικών μας ορίων.

ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΑΣΚΑΛΑ HIGH ON HEELS

IMG_20221208_142944_327.jpg

​Η Μαρία Ζησιμοπούλου είναι χορεύτρια, χορογράφος και δασκάλα χορού με πτυχίο στο American Style Latin Bronze Standard το 2021. Ασχολείται επίσης με high heels commercial dance σε συνεργασία με την σχολή χορού Pro dancers studios στη Θεσσαλονίκη, διδάσκει ευλυγισία, και έχει εμπειρία σε σύγχρονο και μοντέρνο χορό. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κινησιολογίας και σεμινάρια που σχετίζονται με την ψυχολογία των καλλιτεχνών με εισηγητή τον Robert Lewis στο Λονδίνο, καθώς και σεμινάρια τεχνικής στο Latin. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις χορού στις πόλεις του Αιγίου και της Πάτρας, αναλαμβάνει αγωνιστικές ομάδες χορού και διδάσκει Latin, heels commercial dance και μοντέρνο χορό σε διάφορες σχολές της Πάτρας από φέτος.

ΔΑΝΑΗ ΣΕΓΓΟΥΝΗ

PILATES INSTRUCTOR

received_716749646777387.jpeg

Η Δανάη ασχολείται με το χορό από πολύ μικρή ηλικία, συμπεριλαμβάνοντας μπαλέτο, μοντέρνο και σύγχρονο χορό. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. και το 2019 ολοκλήρωσε επιτυχώς το 3ετές πρόγραμμα σπουδών διδασκαλίας μοντέρνου χορού DDE από την Ακαδημία ISTD (Modern Theatre Level 4 Diploma in Dance Education). Κατά την διάρκεια της πορείας της, ανακάλυψε το Pilates και το υιοθέτησε ως συμπληρωματικό μέσο ενδυνάμωσης σε συνδυασμό με το χορό. Οι σωματικές και πνευματικές αλλαγές που παρατήρησε στον εαυτό της την έκαναν να αποφασίσει να εξειδικευτεί στη μέθοδο Pilates και να την διδάσκει. Ολοκλήρωσε επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών "Certified Pilates Trainer (Mat/Props/Equipment)" στο Studio One. Από τότε, εργάζεται στην Πάτρα ως δασκάλα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά και διδάσκει μοντέρνο χορό. Επίσης, εργάζεται ως πιλάτες instructor, μοιράζοντας τα οφέλη της μεθόδου Pilates με άλλους.

bottom of page